Algemene voorwaarden

1. Scope

Deze algemene voorwaarden zijn tussen u en Grand Hotel Downtown en zijn van toepassing op alle boekingen van hotelkamers, met uitsluiting van alle andere algemene voorwaarden.

U gaat ermee akkoord dat u te goeder trouw reserveringen maakt voor legitiem gebruik door u en uw genodigden en niet voor andere doeleinden, inclusief, maar niet beperkt tot, wederverkopen, ontoelaatbaar toewijzen of plaatsen op websites van derden, of speculatief, onwaar of frauduleus doen reserveringen of reserveringen in afwachting van de vraag.

2. Kamerprijs en toeristenbelasting

De bij uw reservering gemaakte kamerprijs is van toepassing op uw boeking. Maaltijden, een minibar, drankjes en andere extra's zijn niet bij de kamerprijs inbegrepen, tenzij anders is overeengekomen. Alle kosten zijn inclusief BTW en worden getoond en moeten in lokale valuta worden betaald. De kosten voor de kamerprijs moeten bij het inchecken worden betaald (behalve in geval van annulering); alle andere kosten moeten worden betaald bij het uitchecken.

Afhankelijk van het kanaal dat u heeft geboekt, kan stadsbelasting van toepassing zijn. De toeristenbelasting kan veranderen tussen het moment van boeken en de tijd van uw verblijf in ons hotel.

3. Annulering, wijzigingen en no-show

Afhankelijk van het tariefplan (niet flexibel, standaardtarief) kunt u uw boeking annuleren of wijzigen. Als annulering niet mogelijk is of als u niet komt opdagen, wordt afhankelijk van het tariefplan een bedrag tot het bedrag van het volledige verblijf plus btw in rekening gebracht op uw creditcard in ons bestand. Raadpleeg de details van het tariefplan voor meer informatie.

Als u een kamer heeft geboekt via het gebruik van een reisbureau of een online reisbureau (zoals Booking.com, Expedia en Hotels.com), moet u uw boeking annuleren of wijzigen via het bureau dat u hebt gebruikt om de boeking te maken.

Terugbetalingen van vooruitbetaalde kosten worden over het algemeen verwerkt binnen vijf werkdagen na uw verzoek om uw boeking te annuleren of wijzigen.

4. Check-in

Vanaf 15.00 uur. Als een kamer beschikbaar is voor vroeg inchecken, kunt u vroeg inchecken. Op het moment van inchecken kan een toeslag voor vroeg inchecken van toepassing zijn.

5. Uitchecken

Tot 11 uur. Als u uiterlijk om 11:00 uur niet bent uitgecheckt, kan er een toeslag voor laat uitchecken in rekening worden gebracht. Als u vóór 15.00 uur niet bent uitgecheckt, kunnen wij een extra nacht in rekening brengen. Openstaande saldi worden in rekening gebracht op uw creditcard in ons bestand.

We kunnen uw bagage een dag op de dag van uitchecken opslaan.

6. Laat uitchecken

Laat uitchecken is mogelijk tegen een toeslag.

7. Factuur

Een factuur zal worden verzonden naar het e-mailadres dat is opgegeven op het moment van reserveren of bij het inchecken. Facturen kunnen niet worden gewijzigd na het uitchecken.

8. Leeftijd

Als u minderjarig bent en u niet wordt vergezeld door iemand van 18 jaar of ouder in het Grand Downtown hotel, behouden wij ons het recht voor om u uit het hotel te zetten.

9. Kamerbezetting, kinderen en extra bedden

Babybedjes en extra bedden zijn beschikbaar tegen een toeslag. Maximum aantal personen in een kamer: 4. Alleen een kind van 10 jaar of jonger kan een uitzondering op dit beleid zijn.

10. Huisdieren

Huisdieren anders dan blindengeleidehonden zijn niet toegestaan. Als u of uw gezelschap de assistentie van geleidehonden nodig heeft tijdens uw verblijf, dient u ons van tevoren op de hoogte te stellen van uw aankomst.

11. Niet roken en vapen.

Roken en vapen is niet toegestaan ??in het hotel. Als roken of vapen wordt gedetecteerd, wordt er een boete in rekening gebracht op uw creditcard in ons bestand.

12. Schade aan hotel

Eventuele schade aan kamers of hotellokalen veroorzaakt door uw gezelschap tijdens het verblijf en ontbrekende items bij uw vertrek worden op uw creditcard in rekening gebracht.

13. Verloren en gevonden

U erkent en gaat ermee akkoord dat Grand Hotel Downtown niet aansprakelijk kan worden gesteld voor verloren, beschadigde of gestolen items. Als u een artikel achterlaat, is het uw eigen verantwoordelijkheid om dit artikel op te halen.

14. Wifi

Ons draadloze netwerk wordt geleverd "zoals het is" zonder garanties van welke aard ook, expliciet of impliciet. We garanderen niet dat de toegang tot ons draadloze netwerk te allen tijde ononderbroken, tijdig, veilig of vrij van fouten zal zijn of aan uw vereisten zal voldoen. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de veiligheid, integriteit, nauwkeurigheid of volledigheid van informatie die u verzendt of ontvangt tijdens het gebruik van ons draadloos netwerk.

Ons draadloze netwerk wordt u ter discretie aangeboden. Uw toegang kan om welke reden dan ook worden geblokkeerd, opgeschort of beëindigd.

U mag niet (i) ons draadloos netwerk gebruiken voor enig onwettig of anderszins verboden doel, (ii) ons draadloze netwerk gebruiken op een zodanige wijze dat een web of andere server wordt gehost, verzenden of vergemakkelijken van het verzenden van bulk e-mail of verzamel persoonlijke gegevens van derden zonder de juiste toestemming, (iii) overschrijd typische bandbreedtes die relevant zijn voor de periode dat u ons draadloze netwerk gebruikt, (iv) verkoop of probeer ons draadloze netwerk door te verkopen aan een derde partij.

We houden een logboek bij met technische verkeersgegevens van uw gebruiksactiviteit voor systeemprestaties, onderhoudsdoeleinden, met het oog op de verwerking van strafbare feiten en systeembeveiligingsvereisten. Wij verwerken persoonsgegevens die door ons zijn verzameld in verband met uw gebruik van ons draadloze netwerk zijn onderworpen aan onze Privacyverklaring. Door ons draadloze netwerk te gebruiken, stemt u in met deze verwerking.

15. Opnemen en fotograferen

Elke audiovisuele opname, fotoshoot, reproductie of weergave van afbeeldingen inclusief de gebouwen en gebouwen van het hotel anders dan voor strikt persoonlijk gebruik is onderworpen aan onze voorafgaande goedkeuring. Toestemming kan worden verkregen door contact met ons op te nemen via operations@hoteldowntown.nl.

16. Aansprakelijkheid van Grand hotel Downtown

Onze aansprakelijkheid jegens u zal niet hoger zijn dan het bedrag van de door u aan ons betaalde kosten, behalve voor zover enige aansprakelijkheid niet kan worden uitgesloten of beperkt door de wet. We zijn ook niet aansprakelijk jegens u voor enige speciale, indirecte of gevolgschade of schade.

17. Overmacht

Grand Hotel Downtown aanvaardt geen aansprakelijkheid of betaalt geen enkele compensatie voor ons falen om diensten te verlenen die zijn aangegaan vanwege omstandigheden buiten onze macht, zoals overmacht, (natuur) rampen, brand, (daden van) oorlog en terrorisme, stakingen, rellen, burgerlijke wanorde, overheidsvoorschriften, industriële geschillen, ongunstige weersomstandigheden of een andere uitzonderlijke en catastrofale gebeurtenis, omstandigheid of noodsituatie, waardoor het onmogelijk, illegaal of voorkomen van gasten van een verblijf in onze hotels.

18. Garantie

Grand Hotel Downtown behoudt zich het recht om uw creditcard te pre-autoriseren voor aankomst voor tenminste de kamerprijs van de eerste nacht. Het hotel kan u vragen een autorisatieformulier in te vullen wanneer de kaarthouder niet overeenkomt met de hoofdgast. Indien geen geldige creditcard is opgegeven behoudt het hotel zich het recht om de reservering te annuleren.

19. Groepsreserveringen

Reserveringen van 4 kamers of meer en/of reserveringsbedrag van meer dan 1000 euro zijn onderworpen aan afwijkende annuleringsvoorwaarden. Het hotel zal hiervoor contact met u opnemen.

20. Privacy

Tijdens het reserveringsproces en uw verblijf verzamelt Grand Hotel Downtown uw persoonlijke gegevens. Deze gegevens worden verwerkt in overeenstemming met onze Privacyverklaring en ook volgens toepasselijke wet- en regelgeving.

21. Toepasselijk recht en jurisdictie

Deze algemene voorwaarden en alle boekingen die onder deze voorwaarden worden gedaan, worden beheerst door en geïnterpreteerd in overeenstemming met Nederlands recht. Deze rechtskeuze doet geen afbreuk aan de bescherming van de consument door bepalingen waarvan niet bij overeenkomst kan worden afgeweken krachtens de wet die, bij gebrek aan een keuze, van toepassing zou zijn geweest in het land waar u woont. Geschillen zullen worden voorgelegd aan de exclusieve jurisdictie van de bevoegde rechtbank van Amsterdam, Nederland.

Ons klantenserviceteam is te bereiken via: Grand Hotel Downtown, Eerste Constantijn Huygenstraat 10A, reception@hoteldowntown.nl, +31 (0) 20 760 28 45.